Het weekend met de vierde zondag van september is het traditioneel kermis in Sijsele op het Lindeplein langs de Kloosterstraat. Bij Barrio Tilo wordt dit gevierd met een 3-daags gevarieerd programma vol entertainment dat een breed publiek aanspreekt. Alles gaat door in een stijlvol ingerichte alu hal. Doorlopend zijn er fascinerende kermisattracties geopend voor een extra portie vermaak. Barrio Tilo wordt mee mogelijk gemaakt dankzij de hulp van het vrijwilligersteam, de steun van tal van partners en Stad Damme.

HISTORIEK

In 2019 herleefde de kermis in Sijsele dankzij een eerste 2-daagse editie van de pop-up sfeerbar Barrio Tilo met live muziek van bands en dj's. Er werden hiervoor sfeervolle zwarte pagodetenten geplaatst tussen de kermisattracties.

In 2020 werd een editie gerealiseerd die volledig coronaproof was om te voldoen aan de opgelegde beperkingen door de coronacrisis. Hiervoor werd een ruime alu-hal geplaatst op het andere gedeelte van het Lindeplein. Na jaren van afwezigheid kwam de legendarische rupsmolen terug naar de kermis. Het programma werd uitgebreid van 2 naar 3 goed gevulde dagen en ook de kermisattracties waren een dag extra open.

Na een lange periode van onzekerheid door de aanslepende coronacrisis kwamen er voor de editie van Barrio Tilo in 2021 gelukkig versoepelingen van de coronamaatregelen. Een nieuw 3-daags gevarieerd programma trok een grote opkomst aan. Nieuw in het programma was de modeshow op de openingsavond en het eetfestijn op kermiszondag. Het ging opnieuw door in een ruime alu hal waarbij de aankleding een grote upgrade kreeg: een nieuw barmeubel, stijlvol meubilair, podium met LED-wall en achtergrondboog, wandaankleding. In 2022 werd de aantrekkelijke programmatie aangehouden met nieuwe artiesten en dj's.

HOOFDPARTNERS