Barrio Tilo

Over Barrio Tilo

Concept

Het weekend met de vierde zondag van september is het traditioneel kermis in Sijsele op het Lindeplein langs de Kloosterstraat. In 2019 herleefde de kermis in Sijsele dankzij een eerste editie 2-daagse editie van de pop-up sfeerbar Barrio Tilo met live muziek van bands en dj’s. Er werd hiervoor een constructie met sfeervolle zwarte pagodetenten geplaatst tussen de kermisattracties.

In 2020 werd ondanks alle beperkingen omwille van de coronacrisis een editie gerealiseerd die volledig coronaproof was. Hiervoor werd een ruime alu-hal geplaatst op het andere gedeelte van het Lindeplein. Na jaren van afwezigheid kwam de legendarische rupsmolen terug naar de kermis. Het programma werd uitgebreid van 2 naar 3 goed gevulde dagen en ook de kermisattracties waren een dag extra open.

Na een lange periode van onzekerheid tijdens de coronacrisis kwamen er voor de editie van Barrio Tilo in 2021 gelukkig versoepelingen van de coronamaatregelen. Een nieuw 3-daags gevarieerd programma trok een grote opkomst aan. Nieuw was de modeshow en het eetfestijn. Het ging opnieuw door in een ruime alu hal waarbij de aankleding een grote upgrade kreeg: een nieuw barmeubel, stijlvol meubilair, podium met LED-wall en achtergrondboog, wandaankleding.

Barrio Tilo gaat dit jaar door op vrijdag 22 september, zaterdag 23 september en zondag 24 september. Er is opnieuw een heel gevarieerd en aantrekkelijk programma dat in dezelfde lijn ligt als vorig jaar. Momenteel wordt nog de laatste hand gelegd aan het programma. Van zodra alles definitief vast staat wordt het op deze website bekend gemaakt.

Nieuw dit jaar is de rommelmarkt op zondag 24 september 2023 in de Kloosterstraat en Kerkakker rond het Lindeplein in Sijsele. Klik hier voor alle info.

Het evenement Barrio Tilo is een concept van de organisatie van Winterfeesten Sijsele in samenwerking met de foorkramers die komen naar de kermis in Sijsele. Winterfeesten Sijsele is het meerdaags winterevent half december dat in 2018 voor het eerst georganiseerd werd.

Locatie

Barrio Tilo gaat door in een ruimte alu hal tentconstructie. De gezellige aankleding van de tent maakt het nog eens zo aangenaam vertoeven. De naam Barrio Tilo is het Spaans voor 'Wijk van de Linde' en verwijst hiermee naar de locatie op het Lindeplein dat omzoomd is door lindebomen.